Magyar Deutsch Deutsch Deutsch English

A MEGÚJULT TÓFÜRDŐBEN MÁR WELLNESS SZOLGÁLTATÁSOKKAL IS VÁRJÁK A VENDÉGEKET

 


2010-től szállodai szintű wellness-szolgáltatásokat nyújt a tófürdő háromszintes fogadóépületében található wellness-részleg: szauna, gőzfürdő, jégfürdő, sóbarlang, medencék, terápiás részleg - hidroterápia, gyógymasszázs, szépségszalon, iszapkezelők, mozgásterápia segít a kikapcsolódásban.

A Gyógyfürdő a megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően "megfiatalodik", így maximálisan ki tudja elégíteni mind az egyre nagyobb számban idelátogató fiatal, családos vendégek, mind törzsvendégei legkülönfélébb igényeit.


GYÓGYKÚRA HÉVÍZEN

Az egyedülálló, a hévízi tó medrét vastagon borító gyógyhatású iszap a benne lévő kénvegyületekkel és radonnal a gyógytényezők különleges értékeit képviseli.

A gyógyvíz a komplex balneoterápia alapja, egyenlő mértékben gazdag oldott és gáznemű anyagokban, egyesítve a kénes, a szénsavas, a magnézium, a kálcium, hidrogén karbonátos és enyhe radon emanációt tartalmazó gyógyvizek minden kedvező tulajdonságát.

A hévízi gyógykúra az alábbi betegségek esetén javallot:

 • reumatikus mozgásszervi megbetegedések
 • csontritkulás
 • degeneratív (kopásos) gerinc-/izületi megbetegedések
 • Bechterew-kór
 • gyulladásos izületi betegségek idült szakaszában
 • sérülések és mozgásszervi műtétek utókezelésére továbbá lágyrész-reuma
 • másodlagos izületi betegségek
 • krónikus, perifériás, az idegrendszerhez kapcsolódó, mechanikai okokra visszavezethető panaszok
 • izületi operációk elő- és utókezelése
 • porckorong műtétek után
 • krónikus, nőgyógyászati betegségek

A kezelések a pillanatnyi javulás mellett hónapokra megakadályozzák a fájdalmak kiújulását.

A hidrosztatikus nyomás, a minden irányú mozgás ideális a vérkeringésnek, az indifferens hőfok pedig hosszú idejű fürdőzést tesz lehetővé. A gyógyforrás 7 m vastag tőzegből tör a felszínre a tőzegből kioldva a szteránvázas vegyületeket így ösztrogén hatást biztosítva a víznek és az iszapnak is.

A nyomelemek hatása révén a bőr bársonyos lesz, a többhetes hévízi kúra alatt normalizálódik a bioritmus és a faggyúelválasztás is. A gazdag ásványanyag tartalom jelentősen hozzájárul a betegségek gyógyításához, például a kén az izületi porc alapanyaga így a betegségekkel járó kénhiányt javítja, a cukorbetegek bőrviszketését is jelentősen gyógyítja.

 

Ha szeretne minimális térítéssel TB által támogatott kúrát igénybe venni Hévízen, akkor csupán az alábbiakat kell tennie: keresse fel háziorvosát, kérjen tőle reuma szakorvosi vizsgálatra beutalót, majd látogasson el a legközelebbi reuma szakrendelések egyikére, itt a különböző diagnosztikai vizsgálatok után személyre szabott kúrát fog ajánlani a szakorvos. (ezt Hévízen is megteheti a háziorvosi beutalóval) Ha mindez megvan, foglalja le szállását nálunk online itt, érkezés után az otthonról hozott kezelőlappal, vagy beutalóval jelentkezzen a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház (tőlünk 200 m) diszpécsereinél, ők adják meg a gyógykezelések pontos helyét és időbeosztását. A szolgáltatás csak fürdőjegy kiváltására is alkalmas.

 

Bizonyíték, nem ígéret – a hévízi gyógymódok hatékonysága

 

Évi egymillió látogató, 80%-os törzsvendég arány, gyógyultak ezrei Hévízen, mindez nem véletlen!

Régóta ismert, hogy a Hévízi-tó vize számos panaszra gyógyír, és az itt végzett kúráknak rengetegen köszönhetik gyógyulásukat. A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház friss kutatásai immár tudományosan is bizonyítják a jótékony hatásokat. Az intézményben több kutatási programot is elvégeztek, melyek mindegyike pozitív eredménnyel zárult. Ezek közül nemzetközi kongresszuson is bemutatásra került, valamint neves európai szaklap is közölte a következő kutatási anyagot:

 

A Hévízi-tó gyógyhatásának vizsgálata térdkopásos betegek körében

A kutatás során a térdarthrosisban szenvedő betegeket két csoportra osztották. Az egyik csoport a Tófürdőben, a másik csoport medencében, felmelegített csapvizes medencében fürdőzött 3 héten keresztül, heti 5 alkalommal 30 perces időtartamban. A betegek egyéb fizioterápiás kezelést nem kaptak, a vizsgálatokat végző orvosok nem tudták, hogy a betegek melyik csoportba kerültek. Az orvosok a kezelés előtt, a kúra után és 12 héttel a kezelés befejezését követően különböző paramétereket mérve megállapították, hogy a két csoport közötti különbség jelentős volt. A kutatás egyértelműen bebizonyította, hogy a Hévízi-tó gyógyvize a térdkopásban szenvedő betegek fájdalmát csökkentette, mozgásfunkcióját javította, és ezzel együtt kedvezően befolyásolta a betegek életminőségét rövid és hosszú távon egyaránt.

 

A sikeres nemzetközi fogadtatás után további tudományos cikkek elkészítése folyik a következő kutatásokról:

 

1.         A súlyfürdő kezelés hatékonyságának igazolása derékfájdalom esetében

 

A kutatás célja a Dr. Moll Károly által 1953-ban bevezetett súlyfürdő hatékonyságának igazolása volt enyhe és közepes lumbágóban szenvedő betegeknél.

A mozgást jelző paraméterek és az életminőség indexek mellett a szerzők külön hangsúlyt helyeztek a Spineliner készülék által mért adatokra, mely egy objektív módszer az ízületek, izmok merevségének vagy rugalmasságának mérésére. Az elvégzett súlyfürdő-kúra után közvetlenül végzett, majd a kúra után 3 hónappal történt orvosi vizsgálat szinte minden paraméternél javulást, több paraméternél szignifikáns javulást igazolt, amely bizonyítja a kúra pozitív hatásait.

 

 

2.         A hévízi gyógyiszap hatásának vizsgálata kézarthrosisban szenvedő betegeknél

 

A kutatás célja a hévízi gyógyiszap terápiás és kémiai hatásának vizsgálata és dokumentálása volt enyhe és közepesen súlyos kézarthrosisban szenvedő betegeken. A kutatás során a betegeket két csoportra osztották: az egyes csoport betegei mindkét kezükre közvetlenül gyógyiszapot kaptak, míg a kettes csoport betegei mindkét kezükre nylonrétegen keresztül kapták a gyógyiszapot heti 5 alkalommal 3 héten át.

Különböző paramétereket vizsgáltak a kúra elején, befejezésekor és 15 hét múlva. A klinikai vizsgálatok alapján javulást észleltek az iszappakolásban részesült betegeknél.

 

 

3.         A hévízi komplex fizioterápia hatása speciális autoimmun betegség esetén

 

A Pécsi Tudományegyetemmel közös, jelenleg is tartó kutatási program, mely egy speciális autoimmun betegségben – szisztémás sclerosisban - szenvedő betegek kéz érintettsége esetén vizsgálja a hévízi komplex fizioterápiás kezelések hatását.

A tanulmány célja a kéz funkciók javítása 3 hetes komplex fizioterápia segítségével, valamint ennek rövid és hosszú távú hatásának értékelése. Hétköznapokon a következő kezeléseket kapták a betegek: gyógyfürdő, örvényfürdő, iszapkezelés, masszázs, gyógytorna, ergoterápia. Hétvégén 30 perces fürdőzés, séta, pihenés. A kontroll csoport a kezekre nem kap kezelést, csak gyógyfürdőt.

Rövidtávon a mért paraméterek többsége javulást mutat, és az alkalmazott kezelések hatékonyak. Hosszú távon a kézfunkciós tesztek részben biztató eredményt mutattak. További vizsgálatok eredménye 2014 őszére várhatóak.

 

 

4.         Cardiospa – a balneoterápia alatti telemetrikus cardiológiai monitorozás technikai kipróbálásának tapasztalatai Hévízen

 

A projekt általános célja, hogy részben automatizált orvosi távfelügyeletet szolgáltasson olyan páciensek számára, akik alapbetegségük miatt gyógyvíz igénybevételére lennének rászorulva, de kardiológiai természetű ellenjavallatuk miatt ezt nem tudják megtenni. A tesztelést 51 önként jelentkező szívbetegségben nem szenvedő páciensen végezték el és megállapították, hogy a mérőműszer a gyógyvízben tartózkodás során megfelelő jeladásra volt képes, és a páciensek is jól tolerálták.

A vizsgálat következő fázisában a műszer cardiovascularis betegségben szenvedőkön történő kipróbálását tervezik.

 

A fenti eredmények további kutatások elvégzésére sarkallják a hévízi orvosokat, amelyek reményeink szerint ugyancsak pozitív eredménnyel zárulnak.

Jöjjön el Hévízre és tegye próbára Ön is az igazolt hévízi gyógymódokat!

Guszti Villa Hévíz
H-8380 Hévíz, Széchenyi u. 18. • Tel./fax: +36 70 428 7910